Tips til sommeren i de tjekkiske bjerge

Tips til sommeren i de tjekkiske bjerge

Tjekkiet tilbyder bjerg- og oplevelseselskere et bredt udvalg af muligheder. Hvor bør man tage hen?

HomeWhat's NewTips til sommeren i de tjekkiske bjerge
Sommeren i Tjekkiet er traditionelt præget af en ferie i bjergene. Fra Krkonoše til Šumava, fra Krušné bjerge til Beskydy – alle steder glæder de sig til nye besøgende. Arealerne forbereder sig flittigt til hovedsæsonen og ferien. Naturens skønhed kan du opleve på cykel eller til fods. Men tøv ikke med at bruge nogle af attraktionerne, der venter på dig der. Uanset om det bliver et udsigtstårn eller en bob-bane.

Mammut bob-banen i Dolní Morava

Bjergressortet i Dolní Morava er berømt for de attraktioner, det tilbyder. Hele arealet finder du på grænsen mellem Østbøhmen og Mæhren nær den polske grænse. Over hele arealet finder du den 55 meters højde Sky-rute. Men denne gang inviterer vi dig ikke til de himmelske højder, men til mammut bjerg bob-banen! Stig ombord på bobbet, spænd dig fast og nyd den behagelige tur, til at starte med udsigten over det omkringliggende landskab. Derefter skal du bare være klar til en kanon tur ned ad den snoede bane, som giver dig en så stor oplevelse, alt efter den hastighed som du tillader. Bob-banen overvinder en højdeforskel på 364 meter. Du kører gennem 25 lynhurtige sving, 360° drejninger i 12 meters højde over jorden, en otteløkke, en underjordisk tunnel og du vil gynge over 4 flotte jump på skovstier. Banen er den længste i Tjekkiet og den anden længste i Europa. På vej ned kører du cirka 4 km! Bobbet er topersoners, men hvis du er ældre end 8 år, kan du køre alene. Nyd det!

Svævebanen Lipno

LipnoSydbøhmen er hovedsageligt kendt for vintersport. Men denne smukke del af Sydbøhmen har også noget at tilbyde om sommeren. Svævebanen i Bikepark Lipno er åbent for turister og cyklister om sommeren. Tag svævebanen til toppen Kramolín og se den smukke udsigt over Lipno dæmningen, Šumava og Novohradské bjergene. Se den unikke udsigt fra træernes top på Ruten i træernes top. For cyklister er her forberedt en terrænfamiliecykelrute, for vandrende er der en afslappende udsigtsrute over Novohradské bjergene og Třeboňská sletten. Lipno tilbyder forskellige sportsaktiviteter og underholdning. De, der kan lide lidt adrenalin, kan besøge svævecentrum eller de 2 bob-baner.Udsigtstårnet Velká Deštná i Orlické bjergene

I år 2019 blev der åbnet et nyt udsigtstårn i Orlické bjergene i østen af Tjekkiet, præcist i Velká Deštná. Udsigtstårnet er blevet bygget på det højeste bjerg i Orlické bjergene (1115 m) og dets udsigt er bogstavelig talt fantastisk. Udsigtstårnet Velká Deštná er en 19 meter høj stålkonstruktion, som smukt suppleres af træbelægning. Udsigten tilbyder besøgende et vidunderligt kig til Rychnovsko, de polske Stolové og Bystřické bjerge, Králický Sněžník, Krkonoše og Ještěd. Dette udsigtstårn praler med titlen Det smukkeste udsigtstårn 2019 og du kan komme der til både til fods eller på cykel.

Ny handikapvenlig sti i České Švýcarsko

I år 2020 blev der åbnet en barrierefri sti på grænsen mellem Lužické bjergene og National park České ŠvýcarskoNordbøhmen. Det drejer sig om en unik natursti. Ruten er tænkt som en rundtur, der starter i Krásná Lípa på pladsen ved det barrierefri České Švýcarsko hus og gå retning floden Křinices kilder. Videre går turen forbi det gamle stenbrud helt til naturreservatet Velký rybník. Herfra er det så muligt at komme tilbage gennem skoven over engen med en flot udsigt over Lužické bjergene til togstationen Krásná Lípa og så tilbage til pladsen. Der findes også en forlænget ni kilometers rute. Ruten er handicapvenlig og fører over faste og let farbare overflader.

Pustevny, Libušín og Valaška

bygningerne Hytten Libušín brændt helt ned til grunden for mere en 6 år siden. Men en kopi med originale farver er genopført! I løbet af sæsonen 2020 åbnede Libušín for offentligheden, og alle turister kan igen nyde skønheden af disse enestående byggerier, der kan tilskrives den slovakiske arkitekt Dušan Jurkovič.

Bjergpasset Pustevny er et vigtig kryds for turiststier, udgangspunkt for vandre-, cykel- eller løbehjulsture eller en vandretur langs Radhoště ryggen. Nemmest kommer du her med svævebanen fra Trojanovice. Den næste attraktion i Pustevny er panorama Stien Valaška, som inkluderer en glasudsigtsplatform og en 150 meter lang ophængt ”Himalaya” gangsti.

Bob-banen i Beskydy

Beskydy tilbyder ikke kun den renoverede bebyggelse Pustevny, men også bob-banen Boboffka. Den finder du på bjerget Malá Stolová ved byen Čeladná. Banen er næsten en kilometer lang og børn (med ledsager) allerede fra 3-års alderen kan køre der. Når du først er kommet op, er det ligesom om at du har Beskydy bjerge i din håndflade!

Behageligt over skyerne

Svævebanen til SněžkaKrkonoše gennemgik for et par år siden en gennemgribende rekonstruktion. Til toppen af det højeste tjekkiske bjerg bliver du nu kørt af en firesædet kabinesvævebane, som har to sektioner. Driften af den anden sektion afhænger dog af vejret. Alligevel tager hele turen kun cirka 15 minutter. I godt vejr er udsigt fra toppen uforglemmelig. Og hvis du har lyst, kan du fortsætte på markerede turiststier tilbage til Pec pod Sněžkou, Horní Malá Úpa, til Luční bouda og videre til Špindlerův Mlýn.