Indkvartering med en duft af landsby og gamle tider

Indkvartering med en duft af landsby og gamle tider

Lær de tjekkiske landsbyer at kende og få genopladt de mentale batterier.

HomeWhat's NewIndkvartering med en duft af landsby og gamle tider
Den kommende sommer er som skabt til udflugter og udendørsaktiviteter, midt i naturen. Tjekkiet tilbyder nemlig mere end Prag og Český Krumlov, der begge er eventyrligt smukke historiske byer. Et land midt i Europa kan også overraskende tilbyde steder, hvor tiden har stået stille. Hvor du ikke har signal på mobilen, hvor du kan få genopladet de mentale batterier, hvor de vil lave mad til dig efter de tjekkiske oldemødres opskrifter på lokale økologiske råvarer eller hvor jeres børn får lov at prøve, hvordan det er at passe en gård og finder ud af at ægget eller kødet ikke vokser i reolen i supermarkedet. Disse steder finder du ikke kun i nærheden af Prag, men også i Sydbøhmen, i Mæhren eller andre steder.

Homutsgård i Det Centrale Bøhmen

I det maleriske landskab midt i Kokořínsko nord for Prag finder du en oase af fred og ro. Gården af familien Homut fra det 19. århundrede gennemgik en meget følsom istandsættelse. I pensionen finder du ni rum og lejligheder. Du kan spise morgenmad, eller bestille halvpension. Her laver de udmærket traditionelle retter af lokale kvalitets råvarer. Ved pensionen ligger en stor have, som lokker både dovne voksne og aktive børn. Her findes en sandkasse og gynger. Hvorhen skal man tage på udflugt? Kokořínsko regionen er kendt for smukke vandrestier og kvalitetscykelstier. Én af de mest berømte cykelstier, der fører gennem Kokořín-regionen starter et stykke fra pensionen!

Lejligheder i Červený Dvůr ved Český Krumlov

Červený Dvůr er en stilfuld landlig lejligheds pension midt i den reneste natur, men alligevel i nærheden af Český Krumlov. I lejlighederne, opkaldt efter det nærliggende slot, finder du en kakkelovn, et romantisk soveværelse og afslapningsområder. Lejlighederne er omgivet af en kæmpe have og ellers er der skov overalt. Et ideelt sted ikke kun til en gruppe venner, men hovedsageligt for børnefamilier, hvor børnene kan have det sjovt i den store have. Fordelen ved indkvarteringen er wellness i form af finsk sauna og mulighed for bestilling af massage, omslag eller afslappende bade.

Statek Polžov i Sydbøhmen

Ikke langt fra civilisationen midt i de sydbøhmiske skove ved Český Krumlov ligger den næste perle med landlig indkvartering - gården Polžov. Her vil du være omgivet af naturen, dyr og uden unødvendige moderne opfindelser, som fx mobiltelefoner. Mobilsignalet er her nemlig meget svingende og på gården finder du hverken Wi-Fi, fjernsyn eller radio... Men jeres børn vil blive begejstret over de mange dyr, som lever på gården i Polžov. Ejerne opdrætter her udover får og kaniner også små hesteraser, som egner sig til rideture for uerfarende ryttere. Hvis du selvfølgeligt har lyst, kan du også arbejde på gården. Og hvordan er anmeldelserne for indkvarteringen på Google? Rene 5 stjerner ud af 5, det taler for sig selv.

Den sydmæhriske Jáňův Dvůr 

Den romantiske gård –  Jáňův Dvůr – finder du i vindyrkningslandsbyen Nový Přerov ikke langt fra Mikulov i det sydlige Mæhren. Den store historiske bygning giver en behagelig pause for cyklister, en oase af ro for trætte bymennesker samt et sted, hvor jeres børn får en masse oplevelser. I pensionen vil du føle dig ligesom på ferien hos bedstemor. Om morgenen bliver du vækket af klokkerne fra den nærliggende kirke og gedernes bræen. Her finder du et værtshus med fokus på lokale produkter og du vil her kunne smage en lækker hjemmelavet gedeost med flere typer af jomfruolie. Og hvad kan du lave her? Udover afslapning har du også mulighed for at træde i pedalerne og kører på snesevis af cykelstier, der fører gennem Sydmæhren. Du kan tage til de nærliggende vinkældre. Eller tage en ridetur med børnene på hest eller pony til vinmarker. Det er helt op til jer!

Jítravský Dvorec i Lužický bjergene

I den maleriske landsby Jítrava, som du finder i den uspolerede natur i Lužický bjergene, er hotelarealet Jítravský dvorec med restaurant og wellness. Og alligevel er det kun et par minutter i bil fra Liberec, den store by i Nordbøhmen. I et firestjernet hotel vil du kunne nyde udsigt til nattehimmelen, som i denne del af Tjekkiet er én af de mørkeste. Den er nemlig mindst belastet af lyssmog. Og maden? Perfekt! Her laver de mad af økologisk lamme- og oksekød fra egen avl. De prioriterer kvaliteten af lokale råvarer højt, omhyggelig bearbejdning og kreativitet. På hotellet er der cykler til rådighed, wellness med spa, dampbad, sauna og skandinavisk kar og du kan også tage brug af massage ritualer.

Økopension i Centreret Veronica

Centeret Veronica i Hostětín finder du i bjergene Bílé Karpaty i det sydøstlige Tjekkiet i nærheden af Luhačovice. Arealet er kendt for sin mangeårig tradition for økologisk landbrug og de beskæftiger sig med økologisk skoling af børn og voksne. Pensionen er bygget som et passivt hus og er et eksempel på økologisk arkitektur. Moderne interiører bruger naturmaterialer som lerpuds, ubrændte mursten, halmisolering og massivt træ. Driften af huset er certificeret som miljøvenligt. Det bruger solenergi og biomasse til opvarmning, regnvand til skylning og et rodrensningsanlæg til spildevandsrensningen. Huset er omgivet af en naturhave og frugtplantage, hvor en å strømmer igennem, som er et ideelt sted til leg og afslapning for både børn og voksne.