Prag for familier med børn – 13 x forskellige tips

Prag for familier med børn – 13 x forskellige tips

Udforsk nye steder, som hvor dine børn kan nyde det, have det sjovt og endda kan lære noget interessant og nyt. Vi inspirerer dig!

Prag for familier med børn – 13 x forskellige tips
Prag har så meget at tilbyde voksne, men selv børn behøver ikke at kede sig her. Når du rejser til Tjekkiet og Prag, er det selvfølgeligt nødvendigt at besøge alle de steder, der tager sig så godt ud på Instagram, så som Karlsbroen med Pragborgen i baggrunden eller Den Gamle Bys panorama med sin uendelige mængde af tårne. Men de fleste børn værdsætter ikke disse steder og vil hellere være på en legeplads eller i zoologisk have. Det gør ikke noget! Vi kommer her med 13 tips til, hvor I kan tage hen i Prag med børn i ethvert vejr.

Underholdning for hele familien

Prags ZOO

Det største hit i Prag, som næsten alle børn vil sætte pris på er Prag Zoo. Du finder den i det smukt kuperede terræn langs Moldau floden. Vidste du, at den i uafhængige evalueringer regelmæssigt placeres i top ti over de bedste zoologiske haver i verden? Det seneste nye du kan glæde dig til er Darwins pavillon, som indeholder dyr fra Australien og Tasmanien. Det absolutte tilløbsstykke er her fire tasmanske djævle, rettere sagt tasmanske pungdjævle. Bare rolig, de er søde dyr. Desuden kan du her møde næsten alle de dyr du kan forstille dig i det mest naturlige miljø. Med sikkerhed er det en udflugt til hele dagen.

Vandcykler på Moldau

Ved Moldau på øen Slovanský i nærheden af Nationalteateret befinder der sig et stort udbud af robåd- og vandcykeludlejning. Hvis du vil bruge én time på vandet kan det gøres derfra. De allermindste børn og babier får ikke lov til at komme med, men skolebørn bestemt ja. Lej en vandcykel og nyd udsigten over Prag fra et helt nyt perspektiv! Vi garanterer at børnene bliver begejstret.

Parken Ladronka

Parken Ladronka ligger ikke i byens centrum, som for eksempel den populære park Stromovka. Men Ladronka har noget særligt at tilbyde. Du finder her de bedste betingelser til in-line skating i hele Prag. Rundt om parken snor sig et par kilometers asfaltvej kun til in-line skating. Det er ikke sikkert at du vil tage dine rulleskøjter med til Prag, derfor vil du sikkert gerne gøre brug af den skøjteudlejningen, som der befinder sig cirka i midten af parken i den tidligere gård Ladronka, hvorefter parken er opkaldt.

Jernbane riget

Kan du lide togmodeller, eller rettere kan dine børn? Hvis ja, kom og se en vidunderlig lille verden Království železnic (Jernbane riget) på Smíchov ved metrostationen Anděl. Her vil du se hundrede meter af jernbanespor, dusinvis af togmodeller, bilmodeller, der giver hinanden kørselsretninger i krydserne, modeller af vigtige bygninger og steder i Tjekkiet. Du vil opleve den unikke atmosfære ved skiftet mellem dag og nat. En del af det er også en kæmpe model af Prag. Du vil her se, at ikke kun de tekniske nørder af både børn og forældre vil blive begejstret.

Når det regner…

Prags museer for drenge og piger

Det er meget modigt at anbefale et museumsbesøg til børnefamilier. Men museer, som vi anbefaler jer, er anderledes og tænker også på børnene. Det Nationale tekniske museum på Letná vil glæde både de små og de store. Den mest populære er den såkaldte trafikhal med tjekkiske og udenlandske biler, tog, flymaskiner og andet stort teknisk udstyr. I vil for eksempel se den første bil produceret i Tjekkiet: NW Präsident fra år 1898. Men der findes meget mere. Helt ved siden af finder du en anden, næsten identisk bygning – Det National landbrugsmuseum. Der lærer du alt om det tjekkiske landskab, jagt og traditionelt fiskeri. Prikken over i´et er tag udsigtsterrassen med Prags panorama. Filmtricks- og animationselskere bør ikke gå glip af at besøge Karel Zemans museum ved Karlsbroen. Børnene kan ”flyve” på en flyvemaskine, eller ”spadsere” på månen i filmen ”The Fabulous Baron Münchhausen“ og få indblik i hemmelighederne bag nogle specielle filmtricks.

Planetariet i Prag

Når det regner og stjernerne er gemt bag skyerne – eller bag byens lyssmog, er det præcis det rigtige tidspunkt, hvor man skal udforske det dybe univers i Prag Planetarium, som du finder tæt på parken Stromovka. „Lærredets“ opløsning er den 23m store kuppel, og er én af de største i Europa! Stjernehimmelen er her meget realistisk. Uanset om det er mørkt eller lyst, solskin eller regn, nattehimmelens film projiceres på kuplen og er altid tilgængelig.

Zoo Havverden

Ikke langt fra Planetariet finder du Havverdenen. Her finder du rokker, hajer og koralfisk. Børnene bliver begejstret over den 25 m lange koralhule med akvarier indbygget direkte i klippen og en række andre akvarier beboet af hav-, men også ferskvandsfisk og andre dyr. I udstillingen finder du også et stort akvarie med et rumfang på 27.000 liter ferskvand. Det huser store fisk fra de sydamerikanske floder og andre dyr fra Amazonas bifloder.

Hvor finder man en legeplads

Mennesket lever ikke kun af læring, især børn. Hvor skal man tage hen for at finde en legeplads? Vi har et par gode tips til dig. Den første er Františkánská haven lige i Prags centrum ved Václavské pladsen. En rolig oase i den travle bydel med legeplads med klatrestativer, hvor isen er om hjørnet. Desuden skulle I ikke gå glip af den store park på Petřín bakken. Ved bakkens fod finder du også en velindrettet legeplads og når jeres børn ønsker mere adrenalin, kan I gå på opdagelse i frugtplantagen, skoven med damme og gå helt til toppen i udsigtstårnet eller i spejllabyrinten. Sikke en smuk udsigt over Prag! Legepladsen på en af ​​Moldau-øerne, der med et passende navn hedder Børneøen, gennemgik også for nylig en istandsættelse. Og til sidst, hvis du vil gå lidt længere væk fra byens centrum, tag hen til parken Hvězda (Stjernen) i nærheden af Břevnovský klosteret. Der finder du et par nye legepladser, men også en å skabt til en børneleg. Lader I barkbåde flyde med strømmen? Hvis ja, vil bådene flyde helt til den nybyggede dam Terezka, som er et ideelt sted til at køle trætte barnefødder i højsommeren. Prøv og se.