Tjekkiske borge og slotte, hvor jeres børn ikke vil kede sig

Tjekkiske borge og slotte, hvor jeres børn ikke vil kede sig

Tag en tur med børnene til fortiden og lad borge og slotte genoplive historien og eventyr. Har du en lille prinsesse eller en lille ridder derhjemme? Tag dem derhen, hvor de vil have det godt!

HomeTjekkiske borge og slotte, hvor jeres børn ikke vil kede sig
Sommerferien er en tid med hygge, drømmeopfyldelse såvel som rejser og udforskning. Alle glæder sig til denne årstid – både børn og voksende. Vi vil rådgive dig om, hvor i Tjekkiet du kan opfylde drømmen om et indblik i vores forfædres tid og hvor der findes de bedste muligheder for uforglemmelige oplevelser. Kun få piger vil kunne modstå ønsket om at være prinsesse på et slot fyldt med vidunderlige heste eller enhver dreng vil gerne afprøve, hvordan det er at overnatte på et rigtigt middelalderligt slot!

Slottet og stutteriet Kladruby

Kender du en pige, der ikke bliver fortryllet af smukke og stærke heste? Der findes sandsynligvis et par stykker af dem. I Kladruby nad Labem, som ligger ved Pardubice i Østbøhmen, vil jeres døtre – og selvfølgeligt også sønner – få den store hesteoplevelse. Stutteri i Kladruby nad Labem er et af de ældste fungerende stutterier i verden. Allerede i år 1579 har kejser Rudolf II. forfremmet det til kejserligt stutteri og siden denne tid har det været hjemsted for Kladruber-hesten, den unikke tjekkiske race opdrættet specielt til de ceremonielle formål på de kongelige hoffer. Den dag i dag bruges racen ved de kongelige hoffer i Danmark og Sverige. Guidede ture fører dig gennem staldene, slottet med kejserens og kejserindens værelser, hestevognsladen og ridetøjs garderoben. Guidede børnerundvisninger tilbydes også på engelsk og tysk, dog efter en forudgående bestilling. Og hvis du vil prøve, hvordan adlen tidligere rejste, inviterer vi dig til en unik hestevognssimulator!

Labyrintharium Loučeň

I slotsparken på slottet Loučeň nordøst for Prag finder du et labyrintharium - en sjældenhed uden sidestykke i hele Centraleuropa! Du og dine børn kan fare vild her – og, bare roligt, I finder ud igen – igennem tolv labyrinter og havelabyrinter i den 16 hektar stor slotspark. Hver af labyrinterne er helt anderledes, og dine børn vil bestemt ikke kede sig. Det bliver først rigtig sjovt efter mørkets frembrud! I slotsgården har de endda også en lyslabyrint. Og kender du forskellen mellem en labyrint og havelabyrint? Ved du det ikke? Det gør ikke noget, på slottet Loučeň vil de fortæller dig det. Thurn-Taxis´ familiesæde kan børnene lære at kende fra deres perspektiv på børnerundvisningen. Den kan fås på engelsk eller tysk, hvis det bliver bestilt i god tid. Slottet er et af de få slotte, som er åbent året rundt og der arrangeres forskellige begivenheder i løbet af året.

Det middelalderlige Dětenice

Slotsareal Dětenice nord for Prag er kendt for sin restaurant med middelalder atmosfære. Men hvis du lærer dine børn fra en tidlig alder, at mad spises med bestik og ikke med hænderne, må du hellere lade være med at komme her! De tager trods alt middelalderen meget alvorligt her, så hvis du bestiller et stykke stegt kylling, vil du bedst nyde det på middelaldermaner - med dine hænder. I Dětenice findes ikke kun et middelalderværtshus, men her findes også et middelalderhotel, bryggeri og hovedsageligt et slot, som er forberedt til børn. Her venter eventyrlige, spøgelse- og hekse rundvisninger på jer. Om sommeren, på den lokale slagmark kan du hver lørdag og søndag se ægte middelalder ridderturneringer! En rundvisning på slottet eller bryggeriet kan bestilles på forhånd på engelsk, tysk og russisk.

I Askepots fodspor på borgen Švihov

Middelalderborg Švihov finder du i det sydvestlige Bøhmen ikke langt fra nationalparken Šumava. Det er en vandborg, hvilket betyder, at dens defensive strategi mod fjenden var en voldgrav. Den er stadig den dag i dag delvist fyldt med vand! Du kan sejle med båd her og vil forstå, hvordan man følte sig ved erobreringen af den belejrede borg… For dem, der kender den tjekkisk-tyske version af det filmatiserede Askepot eventyr, har vi noget interessant. Det var netop på dette slot eventyret blev filmet og borgen Švihov var Askepots og hendes onde stedmors hjem. På borgen kan du se udstillingen om Askepot og spadsere rundt om borgen på en natursti, som viser dig de mest berømte filmsteder. Rundvisninger på borgen kan du tage på engelsk eller tysk.

Bo som adelige og prinsesser

Nogle borge og slotte i Tjekkiet tilbyder en unik mulighed for at overnatte. Prøv for eksempel borgen Kost. Den ligger i Det Bøhmiske paradis nord for Prag. De tilbyder indkvartering i en fuld indrettet lejlighed. Den er til fire personer, så I vil næsten være alene på slottet om natten. Til lejligheden hører endda en lukket have i borgarealet. (I år 2021 er indkvartering pga. renovering kun mulig i september og oktober). I Nové Město nad Metují i Østbøhmen ved Hradec Králové får du nøglerne til slottet med det samme! Lejlighederne er indrettet med sjældne historiske møbler og overnatningsprisen indeholder også en rundvisning på slottet. Lejlighed på slottet Děčín i Nordbøhmen tilbyder en uforglemmelig atmosfære med udsigt til slotshaverne. Du kan også indkvarteres i slotsarealet Litomyšl, i det tidligere slotsbryggeri, hvor komponisten Bedřich Smetana blev født. Seværdigheden er indskrevet på UNECO´s liste.

Mere information

www.pardubice.eu/en/
www.zamekloucen.cz/en/
www.detenice.cz/en/
www.hrad-svihov.cz/en
www.kost-hrad.cz/
www.novemestonm.cz/tourist-2/
www.idecin.cz/en