Golfturneringen D+D Real Czech Masters 2021

Golfturneringen D+D Real Czech Masters 2021

Vi bjuder in till den prestigefyllda golfturneringen i Vysoký Újezd

Golfturneringen D+D Real Czech Masters 2021
Den enda European Tour-tävlingen i Tjeckien väntar på sitt sjunde år, där det återigen inte kommer att saknas stjärnor från Europa eller från den övriga världen. På banan Albatross i Vysoký Újezd i närheten av Prag går det prestigefyllda golfevenemanget av stapeln från den 19:e till den 22:a augusti 2021. Hit kommer såväl erfarna golfare som unga spelare. Under turneringen pågår ett antal golfkurser med evenemangets huvudstjärnor och området har även en enorm turneringsby som är till för hela familjen. Den populära matfestivalen kommer inte heller att saknas. Missa inte chansen att se världsgolf med egna ögon!!

Turneringen Czech Masters

I år spelas på en bana inte långt från Prag redan den 7:e årgången av herrgolfturneringen i serien European Tour. Totalt spelas 47 turneringar i 30 länder på alla kontinenter. Turneringen har 156 deltagare. Deras resultat räknas in i serien och dessutom i världsrankningen. D+D Real Czech Masters har en unik ställning tack vare att det är den näst sista turneringen som räknas in i kvalificeringen till Ryder Cup, vilket är det prestigetyngda mötet mellan Europa och USA. Har avgörs de sista nomineringarna för den duellen.

Stjärnorna i årets turnering

Årets upplaga av D+D REAL Czech Masters avslöjade nyligen sina största stjärnor. Till banan Albatross kommer Henrik Stenson, som i och med det för första gången visar sig för sina tjeckiska golffans. Några av turneringens övriga inplanerade stjärnor är Pádraig Harrington eller Thomas Pieters. Den tjeckiska golfeliten med Ondřej Lieser, den 29-årige Europatourspelaren i spetsen kommer inte heller att saknas. år 2020 blev han den förste golfaren från Tjeckien som vann på Challenge Tour i och med sin vinst på Andalucía Challenge de España blev den förste tjeck som fick ett fullt spelkort på Europatouren.

Om golfbanan Albatross

Banan som ligger ett par kilometer från Prag har en yta på mer än 80 hektar och ligger i en svagt kuperad terräng. Tack vare de goda väderförhållandena är golfsäsongen under bar himmel här en av de längsta i hela Centraleuropa. Banan har par 72 och greenernas yta är från 459 till 812 m2 med hänsyn till det totala konceptet och det aktuella hålets svårighet. Banan Albatross är enligt den oberoende internetomröstningen från år 2017 den bästa banan i Tjeckien! Här saknas inte heller stora träningsanläggningar med ett professionellt tränarteam och ett fitting center för de mest krävande kunderna.