Golf och gourmetmat

Golf och gourmetmat

De senaste åren har Prag putsat upp sitt kulinariska rykte med flera restauranger i Michelinklass.

Golf och gourmetmat
Golf i Tjeckien är ett mecka för de som gillar förstklassiga och utmanande banor i landskap som kröns av slott och ruiner. Kombinera din golf med gourmetupplevelser och få det bästa av två världar!

Black Bridge Golf Resort i kombination med restaurang Eska - äkta smaker från jord till bord

Starta dagen med en kort bilresa på 20 minuter till Prags östra delar. Här välkomnar Black Bridge Golf Resort dig med en 18-håls mästerskapsgolfbana med par 72 som sträcker sig över 6 190 meter och som öppnade 2011. Den moderna anläggningen erbjuder en intressant och krävande golfrunda som passar alla spelare. Du kan njuta av ett parklandskap mitt på den vackra tjeckiska landsbygden. Banan ligger över ett sluttande, brant landskap med vattenhinder och träd vilket gör den till en utmanande runda från början till slut.

Planera din kväll i Karlín, ett paradis för alla finsmakare. För en god middag föreslår vi restaurang Eska eller Bistro Krystal. Restaurang Eska har en industriell känsla och det öppna köket bidrar till ett skönt sorl. Gamla familjefavoriter ges en modern makeover och man använder sig av traditionella tekniker som marinering och fermentering. Efteråt kan du dricka ett glas vin på vinbaren Veltlín eller en öl på baren Bad Flash.

Panorama Golf Resort möter Michelinrestaurangen Field

Nyöppnade Panorama Golf Resort ligger på 35 minuters bilresa från Prag och erbjuder en unik 27-hålsbana med faciliteter av toppklass. Banan på Panorama Golf Resort blev spelklar så sent som hösten 2016 och det märks direkt att anläggningen har stora visioner.

De första nio hålen sammanfogar intilliggande skogar, följt av nio hål belägna på böljande ängar tillsammans med den tredje uppsättningen nio hål som leder mot floden Sázava med dess symboliska höga stenar. Alla 27 hål erbjuder en ovanlig mångfald för golfare och det pittoreska landskapet runt Posázaví tillsammans med gästfriheten i staden Kácov bidrar till en mysig atmosfär.

Efter en härlig golfrunda är det dags att bege sig ut i Prags vimmel. På hörnet av den pittoreska gatan U Milosrdných i de judiska kvarteren intill baren Public Interest ligger restaurangen Field. Två vänner driver den eleganta restaurangen med en varm och intim känsla. En iögonfallande målning av konstnären Jakub Matuška projiceras i taket och den skandinaviska matlagningsstilen av köksmästaren Radek Kašpárek bjuder dig på samtida smaker. Efter en avsmakningsmeny så låter sig Prags storstadspuls inte vänta med barer och en festlig atmosfär som varar natten lång. Glömm inte besöka Hemingway Bar, en av de bästa här i Prag.

Klassiska Konopiste Golf Resort går hand i hand med trendiga hamburgare på Dish Fine Burger Bistro

Reser du en timme från Prag hamnar du på storfavoriten bland skandinaver och den omåttligt populära golfbanan Golf & Spa Resort Konopiště. Här intill slottet Konopiště med anor från 1280-talet som användes som adelns jaktmarker breder den vackra slottsparken ut sig med sina två mästerskapsbanor Radecky och D´Este. Banorna är fint placerade i ett lätt kuperat skogs- och åkerlandskap med många bunkers och vattenhinder som sätter din spelskicklighet på prov. Förutom fantastisk golf så serverar golfklubben Konopiště traditionell böhmisk mat med tillhörande pivo (öl) vilket är välbehövligt efter en lyckad golfrunda.


Tillbaka i Prag så väntar en hamburgare som gör att du vill avboka din hemresa och komma tillbaka igen och igen, för andra och tredje omgången. Dish Fine Burger Bistro ligger i trendiga Vinohrady och restaurangens signaturrätt är en drömhamburgare med bacon, ost, ketchup, en speciell vitlökssås, sallad och pickles. Designeralternativ inkluderar en hamburgare med chorizo eller Serranoskinka och hantverksöl från bryggeriet Únětický.
 
Det finns flera kulinariska hemligheter att upptäcka i Prag och några fler golfbanor. Låt en ny smak- och golfvärld öppna sig i Tjeckien!